Brussel bezoekt de Gezondste Regio
Samenwerkingsverband FoodNL ontvangt een Brusselse delegatie van het Ministerie Voedselveiligheid en Voedselzekerheid en landbouwattaches van de lidstaten. Zij worden bijgepraat over de eiwittransitie en het brede thema Voeding & Gezondheid. Daarbij mogen enkele bezoeken aan bedrijven met grote impact zeker niet ontbreken.
De route startte bij PlantLab in Den Bosch en ging vervolgens naar de Verspillingsfabriek in Veghel, Genson Group in Sint-Oedenrode en daarna door naar Noord-Limburg voor een bezoek aan Nijsen Company en Kipster in Venray.
Één voor één bedrijven die een grote ambitie hebben rondom Voeding & Gezondheid en de eiwittransitie:
PlantLab maakt impact op hoe de wereld gevoed wordt. De volgende generatie van kweken!
Verspillingsfabriek zet zich in voor 0% voedselverspilling. Koken met reststromen!
GensonGroup is toonaangevend in zachtfruit planten, aardbeien, frambozen en prei. Altijd op zoek naar duurzame samenwerkingen en innovatie!
Nijsen Company maakt excellente diervoeders uit reststromen voor duurzamere varkens- en pluimveehouderijen die bijdragen aan circulaire landbouw. Slim gebruik van grondstoffen!
Kipster is het meest duurzame en diervriendelijke (leg) kippenbedrijf en winnaar van diverse awards. Een kip en ei verhaal met 3 sterren!
Food NL is een samenwerking tussen Greenport Venlo, Agrifood Capital Den Bosch en Food Valley Ede Wageningen. De drie voedselregio’s vormen samen een sterke coalitie om vanuit Nederland in Europa beter op te komen voor regionale en economische belangen. FoodNL lobbyt in Brussel op dossiers als het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), regionaal beleid en innovatie- en structuurfondsen.
De focus van FoodNL ligt op de thema’s eiwittransitie en voeding & gezondheid (incl. voedselverspilling en voedselveiligheid). Hiervoor zijn Taskforces ingesteld waarin de FoodNL partners bestuurlijk en ambtelijk vertegenwoordigd zijn. Daarnaast nemen de regio’s deel aan Europese kennis- en innovatieplatforms en projecten.