Floriade Venlo draagt stokje over aan Floriade Almere

Een delegatie van Noord-Limburgse gemeenten, de Provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en het LIOF droegen traditiegetrouw het stokje over aan de gemeente Almere en de Provincie Flevoland.

Placeholder for Groepsfoto overdracht Floriade AlmereGroepsfoto overdracht Floriade Almere

Floriade 'boompjes' naar Almere

Gedeputeerde Lia Roefs van de Provincie Limburg, burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Venray en burgemeester Antoin Scholten van de gemeente Venlo droegen officieel het stokje over aan Almere. Dit symbolische moment werd bekrachtigd met de overhandiging van twee Adam’s Goudenregen boompjes als geschenk aan Floriade Expo 2022. Zij krijgen een mooie plek in het arboretum op Floriade park.

“De grote maatschappelijke opgaven waarvoor we staan gelden voor ons allemaal. Het is daarom mooi om te zien dat Floriade telkens weer inspireert om groener en gezonder te leven."
I Gedeputeerde Lia Roefs – Provincie Limburg

  • Placeholder for Overhandiging Adam's GoudenregenOverhandiging Adam's Goudenregen
    Overhandiging Adam's Goudenregen. Personen op de foto van links naar rechts: Leon Frissen, oud-gouverneur en commissaris van Brightlands Campus Greenport Venlo / Antoin Scholten, burgemeester gemeente Venlo / Jan-Nico Appelman, gedeputeerde Provincie Flevoland / Hans Bakker, directeur Floriade Expo 2022.
  • Placeholder for Adamii Goudenregen boomAdamii Goudenregen boom
    De Adam's Goudenregen staat symbool voor de internationale diversiteit van de Floriade.

Spin off

Regio Noord-Limburg weet welke kansen en uitdagingen het organiseren van een Floriade met zich meebrengt. De Floriade in Venlo heeft onder andere geleid tot Brightlands Campus Greenport Venlo: een innovatieve en bloeiende campus waar bedrijfsleven, onderwijs, overheid en onderzoek elkaar ontmoeten en werken aan de land- en tuinbouw van morgen.

“In tien jaar tijd is het voormalige Floriade-terrein in Venlo uitgegroeid tot een levendige community met ruim 70 bedrijven, 700 banen en 1.200 studenten. De Floriade Expo 2022 laat met het thema Growing Green Cities zien hoe groen de stad van de toekomst kan zijn met. Laat de spin-off in Almere net zo mooi worden als in Venlo!" 
I Sigrid Helbig – CEO Brightlands Campus Greenport Venlo

Aandacht voor de eiwittransitie

Op de campus in Venlo wordt onder andere uitgebreid onderzoek gedaan naar de eiwittransitie op het gebied van gezonde en veilige voeding. Limburg wil daarom het thema eiwittransitie samen met de Provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Zeeland in de schijnwerpers zetten gedurende Floriade Expo 2022. Een verschuiving in productie, consumptie en efficiënter gebruik van eiwitten is namelijk essentieel om de groeiende wereldbevolking in de toekomst van voldoende eiwitten te kunnen voorzien.

Zorgen voor voldoende gezonde en veilige voeding met aandacht voor milieu en omgeving is een belangrijke uitdaging voor de toekomst.

Burgemeester Antoin Scholten, gemeente Venlo

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.