Collectieve all-electric oplossingen voor huizen

Alle gemeenten hebben in 2021 een Transitievisie Warmte opgesteld. Daarin staat voor elke wijk en elk dorp wat het duurzame alternatief wordt voor aardgas. Voor landelijke gemeenten waar geen restwarmtebronnen zijn, blijkt het all-electric scenario voor bijna alle bestaande woningen de beste optie te zijn.  All-electric is een goed en duurzaam alternatief voor aardgas.

Placeholder for Zonneboiler SH 226260745Zonneboiler SH 226260745

Een all-electric micronet

Op dit moment is een all-electric oplossing vaak een individueel traject. Om die reden ontstond bij gemeenten en inwoners de vraag of er ook kansen zijn voor collectieve oplossingen in het all-electric scenario. Er is nog weinig bekend over de haalbaarheid en voor- en nadelen van een ‘micronet’. Daarom wordt dit in Noord-Limburg gezamenlijk onderzocht.

Doelstelling / Resultaten

  • Antwoord geven op de vraag van inwoners of het mogelijk is om samen met de buurt over te stappen op all-electric.
  • Niet alleen de technische mogelijkheden in beeld brengen maar ook de financiële, juridische en organisatorische consequenties.
  • Gemeenten in Noord-Limburg helpen bij de uitvoering van de Transitievisie Warmte door inzicht te geven in de mogelijkheden van kleinschalige collectieve all-electric oplossingen als duurzaam alternatief voor aardgas.

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for Rn l logo 1 fcRn l logo 1 fc

Regio Noord-Limburg

Meer info of meedoen?

Wil jij graag meer informatie over dit project of wil je zelf een bijdrage leveren aan dit project?

Neem contact op met Lieke

Lieke Raaijmakers-Potten

Programmamanager
Energie

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.