Nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze organisatie, veelbelovende samenwerkingen en de verschillende projecten die we ondersteunen.

Placeholder for DX5 A3754DX5 A3754
College Provincie Limburg te gast op de Regiodag Noord-Limburg

Dinsdag 21 november 2023 kwamen de acht colleges van de Regio Noord-Limburg bij elkaar op de Regiodag. Het nieuwe College van Gedeputeerde Staten was te gast op deze bestuurdersdag. Deze dag stond in het teken van kennismaking en ontmoeting. Daarnaast gingen bestuurders van de Regio Noord-Limburg in gesprek met de gedeputeerden over een aantal belangrijke regionale thema’s zoals kennisinfrastructuur, jeugd en talent, veiligheid en vitale gemeenschappen én de raakvlakken daarvan in het nieuwe provinciale coalitieakkoord ‘Elke Limburger telt’.

Toerisme en recreatie Voor onze inwoners
Placeholder for Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1
Unieke samenwerking Genneper Huys en Limburgs Museum

Het Genneper Huys, een voormalige burcht tussen de Maas en de Niers, herbergt een uniek stukje geschiedenis. De gemeente Gennep wil dit rijke verleden tot leven brengen voor inwoners en bezoekers.

Samenwerking met Limburgs Museum

Er is lang gezocht naar manieren om het verhaal van het Genneper Huys en zijn geschiedenis beleefbaar te maken. Uiteindelijk is de gemeente uitgekomen bij het Limburgs Museum, met de vraag of zij kunnen helpen bij het realiseren van deze beleving. Het Limburgs Museum staat bekend om zijn innovatieve benadering van de geschiedenis, waarbij verhalen vanuit diverse perspectieven worden verteld. Samen is besloten om de nadruk te leggen op het jaar 1641, toen Gennep belegerd werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Greenhabbit CardioGreenhabbit Cardio
100 gratis plekken voor cardioprogramma van Greenhabit

Woon je in Noord-Limburg en ben je herstellende van een hartoperatie? Het herstel na een hartoperatie kan zwaar zijn. Een steuntje in de rug kan hierbij helpen. Je kunt namelijk gratis meedoen aan een opleiding waarbij je leert hoe je gezonder kunt gaan leven na een hartoperatie. Stichting Hartpatiënten Nederland is een samenwerking aangegaan met Greenhabit. Zij hebben een gezondheidsinterventie ontwikkeld die je een blijvende gezonde leefstijl aanleert.

Voor onze inwoners
Placeholder for Podcast Kijk Niet Weg afbeeldingPodcast Kijk Niet Weg afbeelding
Podcast over jongeren en het rechte pad

In de driedelige podcast ‘Kijk Niet Weg komen jongeren en professionals aan het woord. Ze spreken over ronselen van jongeren, middelengebruik, rijden onder invloed en de rol van omgevingsfactoren.

De afgelopen weken werkte journalist Lubert Priems aan een podcast voor de campagne ‘Kijk Niet Weg. Op verzoek van de acht samenwerkende gemeentes trok hij Noord-Limburg in. Tijdens zijn rondgang kwam hij uiteenlopende ervaringsdeskundigen tegen. Hij sprak met hen over ondermijning en maakte er een driedelige serie over.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Kokkerelli Ania Liesting 230705165023 WEBKokkerelli Ania Liesting 230705165023 WEB
Onderzoek naar warme groentelunches op basisscholen

Kokkerelli - Kids University For Cooking start met een onderzoek naar warme, groenterijke schoollunches op drie basisscholen.

Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Ook de kennis over waar ons voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is neemt steeds meer af.

Daarom start Kokkerelli vanuit het programma Jeugd, Voeding en Gezondheid, van Brightlands Campus Greenport Venlo, met warme groentelunches op drie basisscholen in de regio.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Vie Curi Zon shutterstock 1289385547Vie Curi Zon shutterstock 1289385547
VieCuri deelt zonnebrandcrème uit aan alle basisscholen

Ziekenhuis VieCuri start een grote campagne om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van de gevaren van de zon.  De campagne is een initiatief van Karen van Poppelen, dermatoloog bij ziekenhuis VieCuri en mede mogelijk gemaakt door de Noord-Limburgse gemeenten en zorgverzekeraar VGZ.

De zomer is een heerlijke tijd voor kinderen om lekker buiten te spelen. Geniet van de zon, maar pas op voor verbranden. Kinderen beschermen tegen de zon is de allerbelangrijkste manier om huidkanker op latere leeftijd te voorkomen.  Alle basisscholen in Noord-Limburg ontvangen het lespakket ‘Slim met de zon’ en zonnebrandcrème. Basisschool De Groenling in Panningen had de eer om het eerste pakket in ontvangst te nemen.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.