Wat is rn-l?

De acht Noord-Limburgse gemeenten werken als rn-l samen om hun gezamenlijke ambitie in de praktijk te brengen. Het belangrijkste doel? Van Noord-Limburg de Gezondste Regio maken.

Gezondheid op één in Noord-Limburg

In 2020 spraken de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray samen af om gezondheid prominent op de kaart te zetten in Noord-Limburg. Gezondheid is wat hen betreft namelijk de belangrijkste voorwaarde om op een prettige manier te kunnen leven, wonen, werken, ontwikkelen en samenwerken.

  • Placeholder for Roeiers homepageRoeiers homepage
  • Placeholder for Plein mensen gezelligheidPlein mensen gezelligheid
  • Placeholder for Lasser MBOLasser MBO

Samen aan de slag voor de Gezondste Regio

In samenwerking met ondernemers, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en 290.000 inwoners brengen we een gezonde golf op gang in Noord-Limburg. Samen met onze omgeving werken we aan projecten die zorgen voor meer bewustwording en inspanningen rond gezondheid in de breedste zin van het woord.

Gezondheid verankeren in het dagelijks denken en doen

Onze ambitie is vertaald in zeven programma’s. In deze programma’s wordt vanuit verschillende invalshoeken naar gezondheid gekeken. Ook kijken we op welke manieren projecten en activiteiten binnen de programma´s elkaar kunnen versterken. Het doel van elk programma is om gezondheid te verankeren in het denken en doen van inwoners, ondernemers en organisaties in Noord-Limburg.

Placeholder for TweesprongTweesprong

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.