Unieke samenwerking Genneper Huys en Limburgs Museum

Het Genneper Huys, een voormalige burcht tussen de Maas en de Niers, herbergt een uniek stukje geschiedenis. De gemeente Gennep wil dit rijke verleden tot leven brengen voor inwoners en bezoekers.

Samenwerking met Limburgs Museum

Er is lang gezocht naar manieren om het verhaal van het Genneper Huys en zijn geschiedenis beleefbaar te maken. Uiteindelijk is de gemeente uitgekomen bij het Limburgs Museum, met de vraag of zij kunnen helpen bij het realiseren van deze beleving. Het Limburgs Museum staat bekend om zijn innovatieve benadering van de geschiedenis, waarbij verhalen vanuit diverse perspectieven worden verteld. Samen is besloten om de nadruk te leggen op het jaar 1641, toen Gennep belegerd werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Placeholder for Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1

Wat gaat er gebeuren?

In het centrum van Gennep komt een permanente tentoonstelling waar bezoekers kunnen ervaren hoe verschillende personages uit die tijd, zoals soldaten, boeren, kruisheren en gewone Gennepenaren, de belegering hebben ervaren en hoe dit hun levens heeft beïnvloed.

Historische trekpleister 

De bijzondere tentoonstelling moet dé toeristische trekpleister van de gemeente Gennep worden!

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.