Een actuele en grote maatschappelijke opgave is het vinden van oplossingen die zorgen dat de wereldbevolking in 2050 op een gezonde, veilige en duurzame manier kan eten en drinken.
Insect Valley Europe
Door een groeiende wereldbevolking neemt de vraag naar voedsel flink toe. De behoefte aan alternatieve eiwitten is daardoor ook toegenomen. Naast dierlijk eiwit is het belangrijk om ook te kijken naar andere eiwitten zoals plantaardig eiwit en insecten-eiwit.
Nieuwe grondstoffen
Consumenten zijn op zoek naar voedingsmiddelen die gezond, lekker én minder belastend zijn voor het milieu.
Eiwitrijke producten op basis van insecten helpen hierbij. Deze nieuwe eiwitbron kan enorm veel kansen bieden voor de ondernemers in de regio Limburg: insecten zijn een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor voeding voor mens en dier.
Insecten zijn ook dieren en worden nu nog vooral ingezet als diervoer. Gelukkig ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor het gebruik ervan.
Insect Valley Europe (IVE) is een paar jaar geleden in onze regio ontstaan om de mogelijkheden voor de productie en het gebruik van insecten (eiwit en olie) in feed en food te vergroten én de kennis over insectenteelt en -productiesystemen te intensiveren.
Doelstelligen / Resultaten
- Bijdragen aan de eiwittransitie
- Versterken van de Insect community
- Het creëren van een volwaardige insectenindustrie
- De regio als brandpunt van kennis en innovatie op het gebied van teelt en verwerking van insecten tot gezonde voeding
Initiatiefnemer(s)
Brightlands Campus Greenport Venlo
Meer info of meedoen?
Wil jij graag meer informatie over dit project of wil je zelf een bijdrage leveren aan dit project?