Regio in je rugzak, Meet the Youngsters en Trainneeprogramma

Noord-Limburg houdt talent binnenboord 

Dat Noord-Limburg er baat bij heeft als jong talent aan de regio wordt verbonden, is duidelijk. Daarom zijn er drie projecten ontwikkeld die dat jonge talent kunnen boeien en binden: Regio in je Rugzak, Meet the Youngsters en Traineeprogramma Noord-Limburg.

Placeholder for Regio in je rugzak USRegio in je rugzak US

Kennismaken en perspectief bieden

Regio in je Rugzak mikt op leerlingen van het voortgezet onderwijs. Doel is om deze leerlingen al heel jong kennis te laten maken met bedrijven in de regio. Ze krijgen er opdrachten over, gaan er op bezoek en dergelijke zodat ze kunnen zien wat er allemaal mogelijk is in de regio .

Meet the Youngsters gaat in Meet Noord-Limburg een stapje verder. Het doel is hetzelfde: jongeren in contact brengen met het Noord-Limburgse bedrijfsleven. In dit geval gaat het om jongeren op mbo, hbo en wo-niveau. Hier gaat het niet alleen om een kennismaking met ondernemingen, van de ondernemers zelf wordt ook iets verwacht. Zij dienen de jongeren te prikkelen en uit te dagen om bij hen te komen werken. Een andere taal bij jongeren wordt door ondernemers nog wel eens als hobbeltje gezien.

Traineeprogramma Noord-Limburg zegt het al: begeleid jong, afgestudeerd talent op hbo en wo-niveau en zorg dat ze een (betaald) traineeship aangeboden krijgen. Dit programma wordt aangeboden door het bedrijfsleven zodat jongeren kunnen zien wat er allemaal te koop is.

De begeleiding van de jongeren vindt plaats door mensen van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Deze begeleiding is zeker zo belangrijk als het aanbieden van interessante traineebanen.  Het bedrijfsleven moet daarnaast commitment uitspreken: de zekerheid van een baan als een jongere goed presteert. Het is de bedoeling dat de opleidingstrajecten aansluiten bij het bedrijfsleven in de regio.

Doelstellingen / Resultaten

  • Jong talent niet laten uitvliegen, maar hen interessante bedrijven met perspectief bieden.
  • De bedrijven kunnen jonge, talentvolle werknemers werven.
  • De jongeren kunnen kennis maken met een divers palet aan boeiende, uitdagende bedrijven.
  • De economie van Noord-Limburg is hierbij gebaat.

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for Logo Brightlands Campus Greenport VenloLogo Brightlands Campus Greenport Venlo

Brightlands Campus Greenport Venlo

Placeholder for Meet the YoungstersMeet the Youngsters

Stichting Meet the Youngsters

Meer info of meedoen?

Wil jij graag meer informatie over dit project of wil je zelf een bijdrage leveren aan dit project?

Neem contact op met Ivo

Ivo Gerits

Programmamanager Ondernemen en innoveren

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.