Stevig Staan - valpreventie

Veilig bewegen in en rondom huis

De meeste oudere mensen blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Gewoon de dagelijkse dingen blijven doen, zoals de boodschappen of een bezoekje aan familie of vrienden. Eigen regie en zelfredzaamheid staan daarbij voorop!

Placeholder for Header Stevig StaanHeader Stevig Staan

Waarom Stevig Staan?

Valongevallen zijn een groot en groeiend probleem in Nederland. Iedere 5 minuten belandt er in ons land een 65-plusser in het ziekenhuis na een val. Een valongeval heeft vaak een grote gevolgen op het dagelijks leven van ouderen. Hun zelfredzaamheid vermindert en daarmee hun kwaliteit van leven. Ook kunnen mensen na een val vaak minder lang in hun eigen huis blijven wonen. Dit alles terwijl valongevallen voor een groot deel zijn te voorkomen door middel van valpreventie.

De Noord-Limburgse gemeenten bieden daarom samen met De Zorggroep, zorgverzekeraars en investeerders het beweegprogramma Stevig Staan aan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met een deskundig team van fysiotherapeuten en beweegcoaches. De onderdelen van het beweegprogramma Stevig Staan hebben in het verleden al bewezen dat het leidt tot minder valincidenten bij deelnemers.

Het beweegprogramma van Stevig Staan is er voor alle thuiswonende 70-plussers uit de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray.

Meer info over Stevig Staan

Waarom meedoen?

  • U kunt de dagelijkse dingen langer blijven doen
  • U verbetert uw spierkracht en evenwicht
  • U wandelt en beweegt met meer zelfvertrouwen
  • U leert nieuwe mensen kennen

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for Rn l logo 1 fcRn l logo 1 fc

Regio Noord-Limburg

Placeholder for STEVIGSTAAN LOGO ROZE RGBSTEVIGSTAAN LOGO ROZE RGB

Stevig Staan

Meer info of meedoen?

Wil jij graag meer informatie over dit project of wilt u meedoen aan Stevig Staan? Kijk dan op de website van Stevig Staan met wie u contact op kunt nemen in uw eigen gemeente.

Contactpersoon in uw gemeente

Nicole Rommens

Regionaal Coördinator Stevig Staan

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.